feb. 07

VT 2024

Nu har vi kommit igång med en ny termin på Trollnäs Förskola. Vi har startat upp nya projekt och kompisgrupper där vi fortsätter att jobba med böcker för att öka barnen nyfikenhet för böcker och hur man kan jobba med dom på lite andra sätt.

dec. 12

Julfint!

Hösten har gått i högläsningens tecken där vi fortsatt jobba med Maria Heimers bok "Högläsning i praktiken". Vi har jobbat med "Knacka på" och "kurrans skatt . Barnens fantasi har fått sätta tempot och vi kommer gladerligen att fortsätta med detta arbetssätt efter jul!

Sedan onsdag förra veckan har pedagogerna arbetat med att planera inför en ny termin. Vi har målat och möblerat om inomhus för att anpassa miljön utifrån den nya barngrupp som kommer bli samt spånat på idéer kring kommande projektarbete.

Nu går läsåret 22/23 mot sitt slut och vi vill tacka för denna fantastiska tid! Vecka 27-31 håller Trollnäs stängt men v.32 är vi åter och ser framemot att träffa både nya och gamla barn.

I fredags åkte ordinarie pedagoger iväg till Piteå för studiebesök på Pedagogerian. Här fick vi kika på nya och inspirerande lärmiljöer som vi kommer att ha i åtanke när vi startar upp höstterminen 2023!

Som tidigare nämnt möblerar vi ofta om på Trollnäs. Detta skapar bra lärtillfällen eftersom vi anpassar miljöerna efter barngruppens behov och intressen. Nya miljöer väcker nya tankar och gör barnen nyfikna!

apr. 20

Instagram

På Trollnäs använder vi sociala medier för att alla ska ha en möjlighet att se en liten del av vad vi gör under dagarna. Bilder och information delas både på instagram (https://www.instagram.com/trollnasforskola/) och på facebook (Trollnäs Förskola).

Vid inskolning bjuder vi in vårdnadshavare till appen Tyra där du som förälder får tillgång till nyheter, information och schemaläggning för ditt barn. På Tyra har vi även en blogg där vi lägger upp bilder som visar vad vi gör under dagarna och utöver det har barnen även egna portfolios där de dokumenteras individuellt. Detta arbetssätt gör det...

Kompisgrupperna är utformade för att kunna bemöta barnens individuella behov. De äger rum tisdagar, onsdagar och torsdagar.

På Trollnäs utvecklar vi ständigt vår inomhusmiljö utifrån barnens behov och intressen.

På Trollnäs är vi noggranna med att hålla våra kunskaper uppdaterade. Vi ser därför till att vartannat år genomföra en HLR-utbildning som även vikarier får delta på.

Våra dagsrutiner är någonting som barnen lär sig tidigt. Varje dag ser i stort sett likadan ut om inte avvikelser sker så som utflykter med mera.